Vietnam

Vietnam blev ingen stor favorit hos mig vilket jag tycker är riktigt tråkigt, hade verkligen sett fram emot att upptäcka landet och kulturen. Jag tror tyvärr att mina stora förväntningar av landet gjorde allt till en liten besvikelse. Att jag dessutom kom direkt från Filippinerna, som enligt mig har några av de snällaste, gulligaste och trevligaste folket på jorden, gjorde besvikelsen ännu större. Tror jag aldrig träffat så många otrevliga och sura folk i ett och samma land.
 
Denna kvinna blev så otroligt läskigt arg på oss när vi prutade med henne, nästan så vi var tvungna att springa därifrån...
 
Chynna shoppar loss!
 
Dessutom utnyttjar de turismen i Vietnam på ett så fult sätt, de försöker lura oss och man kunde inte gå säker någonstans utan att rån-risken skulle vara för stor. Alla städer vi kom till blev vi varande om att inte ha på oss en väska för att de kunde komma på moppar och dra av den från dig (och om den inte lossnade släpar de med dig på vägen till väskan lossnar) eller till och med skära av väskan, vilket kan vara otroligt farligt. När vi gick ut hade jag endast på mig lite pengar som jag förvarade i BH:n. Jag vet att detta är något som pågår i alla länder runt om, men jag har aldrig känt mig så otrygg som jag gjorde i Vietnam tyvärr.
 
 Vi blev totalt lurade av dessa cykel-gubbar som försöka kräva flera hundra kronor av oss efter en cykeltur på 10 minuter!
 
Maten var inte något jag fastnade för heller. De har mycket soppor vilket inte alls lockar mig i värmen, den mest kända kallas för Pho. Jag tror jag är för kär i Thai-maten för att hitta något annat som passar mina smaklökar. 
 
Vårrullar är de en hejjare på också!
 
Vi reste från Ho Chi Minh City upp till Hue med buss och en liten sträcka med moppe. De flesta köper en moppe i södra eller norra Vietnam och reser genom hela landet längs med kusten i cirka en månad. Jag kan tänka mig att jag skulle fått en mycket bättre upplevelse av detta och sett så otroligt mycket mer, men tyvärr hade jag inte tid med endast 12 dagar. Bussresorna var dock riktigt bekväma med säten där du verkligen kunde ligga ner, plus att de var otroligt billiga. Hela landet var genrellt otroligt billigt, tror nästan det är det billigaste jag besökt.
 
 
 
 Från Hoi An till Hue finns en känd sträcka som många vill uppleva genom att åka moppe. Vi var tre tjejer som därför hyrde tre moppar och en guide som visade oss guldkornen längs med vägen. The Hai Van Pass som det kallas är med i Top Gears Experiences och utsikten är helt otrolig! Vi stannade dessutom för ett väldigt skönt och svalkande dopp i Elephant Waterfall och tillsist hamnade vi ett ett av de värsta ovädrena jag upplevt.
 
 
 
Favoriten blev helt klart lilla mysiga Hoi An. Det var först när jag kom dit som jag kände att jag började gilla Vietnam. På ett sätt ångrar jag lite att jag inte gjorde norra delen av Vietnam istället för södra, jag tror att Hanoi, Halong Bay, Sapa och allt som finns där uppe är mer mina typer av destinationer.
 
 
Hela Hoi An är fyllt av dessa "tailor-shops" där man kan sy upp eller designa en helt egen klänning. Jag beställde cirka sex egna klänningar där jag fick välja allt från fär till form! Sjukt billigt också då vi endast betalade 15$ klänningen...

Eftersom detta verkligen var slutspurten på min resa så blev det tyvärr nästan bara ett tidsfördriv i väntan på resan hem. Chynna, som jag träffade på gruppresan i Bali, mötte upp mig i Ho Chi Minh och vi reste hela vägen till Hoi An tillsammans, vilket var sjukt kul. Här kommer lite fler foton från Mui Ne och Nha Trang: