Favoritställe?

 
Och nu till den vanligaste frågan jag får - vad var ditt favoritställe? Det känns helt omöjligt att svara på eftersom jag lämnat mitt hjärta på så otroligt många ställen. Om man istället vänder på frågan och säger - vilka ställen skulle du kunna tänka dig att återvända till? Så blir det helt plötsligt lite enklare. 
 
Något som jag även brukar säga är att i de flesta fall är det människorna man träffar på platserna som gör ställena. Visst att omgivningarna spelar stor roll, men om man träffar grymt folk och har sjukt kul gör det helt enkelt en plats så mycket bättre. 
 
Ibland får man också tänka efter om det verkligen är värt att åka tillbaka till sin favoritplats, för det kan även förstöra. Jag har återvänt till många ställen och känt andra gången jag är där att "varför tyckte jag om den här platsen så mycket?". Troligtvis för jag hade andra upplevelser och träffade andra människor första gången! Oftast kommer ju inte dessa människor från första gången vara kvar där.
 
Västkusten av Australien
Denna månad, med Nya Zeeland i toppen också, är nog en av de vackraste i mitt liv. Västkusten är så himla orört vacker och det finns så olika natur. Karijini Nationalpark och Esperance var helt klart min favorit här! Efter att ha sett Västkusten och Nya Zeeland visste jag att jag inte kunde se något vackrare och jag var inte alls så sugen på Östkusten av Australien. Jag gav den ändå en chans och varje ställe jag åkte till kände jag "Visst, det här är vackert, men inget slår det jag redan sett". Så får ni någonsin chansen, upptäck Västkusten!
  
 
Queenstown, Nya Zeeland
 Detta är nog en favorit bland många. Så otroligt vackert och den lilla byn ger en sådan mysig känsla. Partylivet är bra och det finns tusentals saker att göra för dem som söker lite adrenalinkickar!
 
 
 
Bali
Här var det verkilgen folket som jag träffade som gjorde denna plats så underbar för mig. Omgivningarna var ju såklart väldigt fina de med, men min känsla överlag är bara att jag vill tillbaka till denna plats och uppleva mer.
 
 
 
Filippinerna
Som sagt, två veckor var alldeles alldeles för lite här. Det finns så otroligt mycket att göra och se här! Eftersom stora delar av Filippinerna består av öar går nästan en tredjedel av tiden man har där åt till att förflytta sig - flyg, båtar, bussar, båtar, taxis osv. Att folket här är så otroligt snälla och trevliga gör allt mycket bättre också!
 
 
 
Pai, Norra Thailand
Även denna lilla by är nog en favorit hos de flesta. Bland höga berg i norra Thailand gömmer sig denna lilla hippie-by som ger ett lugn i hela dig. Omgivningarna är fantastiska såsom maten och festerna.
  
 
Mabul Island, Borneo
Jag har alltid haft en dröm att åka till Bora Bora eller Maldiverna, men efter att ha besökt denna ö, som dessutom har otroligt bra dykning, behöver jag inte åka dit längre!
 
 
 
Hoi An
Även om jag inte tyckte om Vietnam älskade jag denna lilla staden. Så otroligt vackert och jag älskade att man kunde designa sina egna kläder här för en billig peng.
 
 
 
Luang Prabang, Laos
En liten mysig stad med ett tiotal tempel och det finaste vattenfallet jag någonsin skådat!
  
 
Siam Reap, Kambodja
Att se soluppgången över Angkor Wat var riktigt mäktigt och staden gav mig riktigt mysiga vibbar.