GOTT NYTT ÅR

Hej kära kompisar och gott nytt år!
 
Måste säga att ni är riktigt tappra läsare som går in och kollar varenda dag trots min otroligt dåliga uppdatering. Var det mer än två månader sedan jag skrev sist?
 
Appen som jag skriven inläggen i på Ipaden har krånglat vilket har varit den största anledningen, men även att jag inte har haft tid eller ork. Att leva guide-life innebär ett väldigt busy liv, men samtidigt är det roligt och jag trivs med att ha det så. 
 
Nu har jag snart varit här i tre månader och tiden har gått så otroligt fort. De tre första veckorna fick vi studera alla våra utflykter och områden här i Phuket och Khao Lak. När vi väl fått vårt arbetsvisum fick vi äntligen börja komma igång med riktiga jobbet. Det har varit så mycket att lära och ta in, vilket har tagit mycket energi och krafter från mig. Som tur är var hela november en väldigt lugn månad då det fortfarande var lågsäsong här, så på så sätt fick jag en mjukstart. 
 
 
I mitten av december slog högsäsongen ner som en bomb och det bara exploderade. Jag var inte riktigt beredd på det och jag har flera gånger kommit hem från jobbet helt sönderstressad med ångest och allt har bara känts hopplöst. Försöker verkligen ta dag för dag och tänka att jag inte kan göra mer än vad jag gör, bara jag gör mitt bästa. 
 
Generellt trivs jag inte så bra med jobbet. Hittills har jag ALDRIG träffat en gäst eftersom jag bara jobbar på kontoret och det var inte riktigt detta jag föreställt mig när jag fick jobbet som guide. Det känns ibland som jag är en kontorsnisse som bara sitter och tar emot klagomål. MEN, jag försöker verkligen ta vara på de lediga dagar och timmar jag har och bara njuta av detta underbara land. För jag älskar verkligen Thailand - människorna, kulturen, maten, naturen. Allt!
 
Dessutom har jag fått reda på min sommardestination vilket blev Menorca! Där kommer jag arbeta som service rep, vilket innebär att jag kommer åka ut till alla hotell och möta gästerna, inte bara sitta på ett kontor. Jag har bara hört positiva saker om Menorca så jag ser verkligen fram emot det.
 
Julen firades på kontoret med jobb från 8-16 och sedan en mysig julbordsmiddag på Harrys resturang i Patong. Det var skönt att jag ändå jobbade den dagen för att få tankar och slippa längta hem. Jag fick dock aldrig några julkänslor här så det var inte så tufft som jag trodde det skulle vara.
 
På nyår fick jag tyvärr dra nitlotten om att ha service telefonen vilket innebär no alkohol. Vi började med en mysig middag på en italiensk finresturang precis vid havet i Patong, innan vi gick ner på stranden vid tolvslaget för att se fyrverkerierna. Direkt efter det åkte jag hem och fick cirka två timmars sömn innan telefonen började ringa konstant från klockan fem till åtta på morgonen.
 
Enligt vårt kontrakt ska vi ha 1,5 dagar ledigt i veckan, men hittills har vi istället haft 1 dag ledigt varannan vecka, och 2 dagar den andra veckan. Men nu har vi börjat med att jobba ett tolvtimmarsshift varannan vecka i utbyte mot att få två dagar ledigt varje vecka, vilket är superskönt. 
 
Vi har två shift som vi jobbar, antingen 8-16 eller 12-20, men nu även 8-20 alltså. Vårt team har även allt ansvar över service telefonen som man får ha med sig över natten. Vi får betalt 250 kr för varje natt vi har den men i mina ögon är det inte alls värt det. Jag känner mig så extremt obekväm med att ha den så jag kan aldrig sova när den ligger där brevid sängen, plus att den alltid har en tendens att ringa supermycket när jag har den. 
 
Såhär ser vårt schema ut. Vi får det vecka för vecka vilket är väldigt skönt då man verkligen kan leva i nuet.
 
Jag trivs väldigt bra i min lägenhet och det är ganska skönt att bo i Kathu som ligger lite avskilt från all turism i Phuket. Det negativa är att det tar en stund att ta sig överallt, men vi har många bilar som vi oftast kan låna och vi behöver inte lägga ut några pengar för bensin vilket är toppenbra. 
 
Om några dagar går mitt visum i Thailand ut och jag måste åka på ett så kallat visa-run. Vi kommer åka till Kuala Lumpur i två nätter och det ska bli superskönt att få en liten mini-semester iväg från jobbet. Och jag ser såååå mycket fram emot min riktiga semester i början av mars då min älskade syster och bästa Amelia kommer på besök! Wieeee.
 
Nu fick ni en liten update om mitt liv och jag ska försöka uppdatera lite oftare! Hoppas ni har det bra hemma i kylan.