Hej Mars
Ny månad, Mars igen. Flyger inte tiden förbi? Så ruskigt läskigt. Antar att våren börjar komma sakta men säkert hemma hos er. Det är så svårt med tidsuppfattningen här och efter ha varit i varma länder det senaste året är det så svårt att föreställa sig hur det är hemma. Fruktar den dagen jag måste genomlida en svensk höst och vinter igen, brrr. Avundas dock er som får uppleva våren, den är ju så härlig.
För ett år sedan var jag i älskade Pai och snart påväg in i Laos på en två dagar lång slow boat resa. Blir varm i hjärtat när jag kollar tillbaka på dessa bilder.
















Här är det dock lite i varmaste laget. Gillar inte att svettas och speciellt inte när man jobbar och vill se bra ut eftersom jag serverar mat i bistron. Väldigt oundvikligt dock!

Hur har allt gått sedan jag skrev sist då? Jo tack, det rullar på här. Jobbet går mycket bättre nu när jag kommit in i allt och jag kan hantera den "elaka kocken". Allt blir verkligen så himla värt när man varje torsdag får se pengarna rulla in på kontot.
Efter att ha jobbat varje dag en hel månad i sträck fick jag äntligen två hela dagar ledigt i tisdags och onsdags. Kändes väldigt märkligt att inte gå till jobbet och göra kvälls-shiftet, men det var så underbart skönt. På tisdagen åkte jag och Jess in till staden för lite lunch och shopping och på kvällen hade vi film-maraton här i rosa-rummet. Igår fick jag äntligen chans att FaceTimea med mamma och efteråt gick jag till poolen för att bättra på brännan lite.




Så hur ser mina veckor och dagar ut? Varje onsdag kommer roster upp vilket är det australiensiska termen för schema. Då får vi alltså reda på hur vi ska jobba under kommande veckan. Oftast är det väldigt lika, med mycket jobb på helgerna och några shift ledigt i början av veckan då det oftast är lite lugnare. På torsdagen får vi vår payslip och pengarna rullar in på kontot. Alltid lika spännande även om man vet hur hela processen går till, haha. På fredagen jobbar jag alltid och det är vanligtvis dagen med flest gäster. När vi äntligen slitit klart och får sluta runt tio på kvällen svirar vi om till festkläder och går till puben för några drinkar. Restaurangen och baren som vi jobbar i är väldigt populär i Mount Isa så det är alltid något roligt folk här och de flesta kommer hit för att "förfesta" innan vi rör oss vidare mot The Buffs som är en nattklubb.

Min plan just nu är väldigt oklar. Efter att precis kommit in i jobbet och börjar träffa härliga människor här börjar det faktiskt kännas lite vemodigt redan nu att lämna inom en snar framtid. Ska hålla det öppet några veckor så får vi se vad som händer och sker.